© Rootsville.eu

Michal Martyniuk (Pol)
tiltle: Resonate
music: Jazz
release date: 2019
info artist: Michal Martyniuk
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Na de release van Michal Martyniuk's debuut-album en digitale release "Nothing to Prove" uit 2018, heeft Michal een vergelijkbare groep muzikanten verzameld om "Resonate" te presenteren. Met een mix van gloednieuwe werken opgenomen in Polen plus niet-uitgebrachte nummers met zijn in Nieuw-Zeeland gevestigde band, benadrukt Resonate de diepgang en breedte van de schrijfvaardigheid van deze jonge pianist en componist. Opvallende nummers zijn de drum aangedreven syncopatie van "Awakening" en het peinzende melodieuze pianowerk van "The Opening".

Michał Martyniuk werd geboren in 1988 in Szczecin in Polen, maar woont al 13 jaar in Nieuw-Zeeland) is een pianist, componist en muziekproducent die een van de meest actieve makers in de Nieuw-Zeelandse muziekscene werd. In 2016 bracht Michal zijn album "Odyssey" uit onder de naam "After Ours" met toonaangevende muzikanten uit Nieuw-Zeeland en de rest van de wereld. Het album combineert jazz met club en elektronische muziek.

"Resonate" is een zoveelste showcase van Martyniuk's volwassenheid zowel als componist en pianist, prachtig omlijst door een team van muzikanten die zijn aanpak en concept begrijpen - met Jakub Skowronski op saxofoon, Kuba Mizeracki op gitaar, Bartek Chojnacki op contrabas, Kuba Gudz op drums , Cameron McArthur op contrabas en Ron Samsom op drums.

tracks:

1. Jazz Dance                                       
2. Java Blues                                     
3. 7AM                                                  
4. Awakening                                      
5. Mr. Eady (Feat. Jakub Skowronski)  
6. The Opening                                     
7. Good Bad News                              
8. New Beginning                                  

musicians:

Michał Martyniuk - piano
Jakub Skowroński - tenor sax
Kuba Mizeracki - electric guitar
Bartek Chojnacki - double bass
Kuba Gudz - drums
Ron Samsom – drums
Cameron McArthur - double bass